Le Ciel Bleu ligt in het departement Meuse (dit is weer een deel van de Lorraine), het stroomgebied van de Maas. Het kenmerkt zich door een zeer diverse omgeving; uitgestrekte bossen, weidse akkers, de dalen waardoor de Maas stroomt en de kleine dorpjes en mooie steden. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. De foto’s vertellen al een groot deel van het verhaal.

Waterrecreatie in Meuse

Het Lac de Madine ligt op 20 minuten rijden. Het is een aangelegd meer waar je fantastisch kunt zeilen, surfen, zwemmen en genieten van de prachtige natuur. Het lac de Madine rondwandelen kan ook en duurt ongeveer 6 uur. De Butte de Montsec ligt in de vlakte van Madine en geeft naast historisch besef ook een mooi uitzicht over de vlakte. Op de rivier Meuse zelf kan prima met de kano worden gevaren., Deze zijn te huur in o.a. St. Mihiel.

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/home/deb35304/domains/lecielbleu.eu/public_html/bleu/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Steden

Nancy is een stad me zeer veel fraaie (Art Nouveau) architectuur. De wereldberoemde Place Stanislas is zeer fraai en zeker een bezoek waard. En als u er dan toch bent, bezoek dan ook even Brasserie Flo voor een lekkere versnapering!

Metz is de winkelstad van de Lorraine. Met gezellige pleinen voorzien van de nodige leuke terrasjes. Daarnaast vindt u er ook een dependance van het beroemde Centre Pompidou museum uit Parijs.

Verdun is de oorlogstad uit La Grande Guerre. Hier is helaas onvoorstelbaar hard gevochten en dat heeft diepe sporen nagelaten. Hele dorpen zijn vernietigd. De liggen in de zogenaamde “Zone Rouge” Hier vindt u diverse zeer indrukwekkende musea, gedenktekens, forten, loopgraven en dergelijke. Ook kunt u elke zomer naar het openlucht toneelspektakel “La flammes et la lumiere“. In Verdun kunt u naast bovenstaande ook winkelen of een lekker hapje eten.

Pont-a-Mousson is gelegen aan de Moezel )Moselle tussen de steden Metz en Nancy. Het heeft onder andere een fraaie abdij.

Toul Beschikt over de fraaie Cathédrale Saint-Etienne uit 1221 en men heeft in het oud Maison-Dieu, le Musée d’Art et d’Histoire de Toul ondergebracht. Ook kunt u in Toul nog delen van de oude stadsmuren en poorten vinden.

Bar le Duc is een oude stad vol van renaissance kenmerken gelegen op de grens van de Lorraine en de Champagne streek. Naast de historie op de (kuitenbijtende) heuvel, kunt u er ook uitstekend winkelen of een lekker frans drankje nuttigen op een terras.

Commercy is een landelijk provinciestadje in het oosten van Frankrijk in Lotharingen, gelegen aan de Maas. Het is de belangrijkste plaats in het district Meuse en bezit als industriestadje met name smederijen en staalgieterijen. Bovendien is het bekend om zijn specialiteit: La Madeleine, een naar amandel smakend cakekoekje.