Recept luchtige citroenpudding

-140 g suiker
– 30 g roomboter, op kamertemperatuur

– 2 eieren, gescheiden in eiwitten en eigelen
-1 tl vanille extract
– geraspte schil van 1 citroen
– 30 g bloem
– een snufje zout
– 60 ml citroensap, van ca 1½ citroen
– 160 ml volle melk

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180′ C. Vet 4 ramekins in met boter.
2. Doe de boter en suiker (min 2 el, die heb je nodig voor de eiwitten) in een kom en meng met de mixer tot het glad en licht is. Voeg één voor één de ei-gelen toe en meng tot ze goed opgenomen zijn. Meng het vanille extract en de citroenrasp erdoor.
3. Voeg de bloem en het zout toe en mix tot alles net gemengd is. Verlaag de snelheid en voeg het citroensap en de melk toe. Zet opzij.
4. Klop in een schone kom de eiwitten bijna stijf, voeg beetje voor beetje de 2 el suiker toe en mix tot de eiwitten volledig stijf zijn en pieken vormen.
5. Vouw de eiwitten met een spatel in drie gedeeltes voorzichtig door het mengsel. Schrik niet; het deeg is erg vloeibaar.
6. Verdeel het deeg over de ramekins. Plaats de ramekins in een bakblik en voeg zoveel heet water toe tot ze voor de helft in het water staan. Bak ze 40 – 45 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is en een er in gestoken satéprikker er droog en schoon uitkomt.
7. Haal de ramekins uit het water en laat ze volledig afkoelen. Eventueel kan je dan de ramekins verwijderen, maar je kunt ze ook in de ramekins serveren.