Wat heerlijk dat dit 2-jaarlijkse evenement dit jaar gewoon door kan gaan. Het wereld record “‘zoveel-mogelijk-luchtballonnen-in-lijn-tegelijk-de-lucht-in” is ieder festival weer een uitdaging en als het lukt een magnifiek gezicht (wel 300-400 stuks waardoor er een 2 kilometer lange luchtballonnenlijn ontstaat). Deze keer lukte het zaterdag niet ivm de te harde wind waardoor de ballonnen niet in lijn konden blijven.

Daarnaast zijn er elke ochtend en avond heel veel ballonnen die opstijgen. Het klaarmaken op zich is al een mooi gezicht. Met een beetje gelukt mag je (betaald) mee om te genieten van de enorme stilte boven in de lucht. Zo af en toe horen we vanuit ons huis het bekende geluid van de brander die aanslaat. De ballon is dan vaak nog niet te zien maar even later zweeft hij over ons heen….

We hebben een Nederlandse equipe met eigen luchtballon te gast. Elke ochtend vertrekken ze rond 5 uur naar Chambley om, indien het weer het toelaat, te gaan varen. Rond 9 uur zijn ze terug en dan staat het ontbijt klaar. In de namiddag vertrekken ze weer naar Chambley voor de avondvaart.  Daarnaast is ons trouwe Belgische ballonvaarders-gezin er gelukkig ook weer. Zij zijn er nu voor de 5e keer. Elke ochtend staat het ontbijt heel vroeg klaar om mee te nemen zodat ze vroeg op weg kunnen. ’s Middags eten ze warm bij ons en ook zij vertrekken in de namiddag weer richting festivalterrein. 

Er valt nog van alles te zien tot en met zaterdag 31 juli 2021 en daarna….op naar 2023!

We kijken elke keer weer uit naar deze 10 dagen…